Als iemand een stralende persoonlijkheid, mooi karakter, veel gaven heeft en ook nog eens vruchten draagt, betekent dit ook automatisch dat zijn/haar standpunt over homoseksualiteit in overeenstemming is met de Bijbel?

Vruchten dragen

We zijn wel vaker nieuwsberichten tegengekomen hoe bekende voorgangers betrokken waren bij seksuele schandalen. Terwijl deze voorgangers immoreel bezig waren, bleven hun gaven van bijvoorbeeld spreken intact. Het dragen van vruchten betekent niet automatisch of iemand goed bezig is of niet. Goede mensen kunnen slechte dingen doen, slechte mensen kunnen goede dingen doen.

Goed bezig

De enige manier om erachter te komen of iemand goed of fout bezig is, is te kijken naar Gods Woord. Is ons gedrag in overeenstemming daarmee? Of we vruchten dragen (manifestatie van Gods Geest) is uiteindelijk genade, niet de beloning van goed werk, en ook niet de beloning van goede theologie en ook niet een teken van goedkeuring.

Conclusie

Als een homo vruchten draagt, betekent het niet automatisch dat ie goed bezig is. Uiteindelijk is vruchten dragen genade van God om dat te manifesteren in je leven, geen beloning. Om erachter te komen of iemand goed of fout bezig is, moeten we naar Gods Woord gaan.