Het vorige artikel ging over de stelling dat als homoseksualiteit aangeboren is, dan moet het wel ok zijn in de ogen van God. In dit artikel gaan we in op de wil van God met betrekking tot het bestaan van homoseksuele gevoelens.

Gods wil

Alles wat er in de wereld gebeurd valt binnen de soevereine wil van God. Binnen deze soevereine wil gebeuren er dingen die volgens zijn morele wil zijn, maar ook dingen die niet volgens zijn morele wil zijn (lees: zonde). God wil dat we leven volgens Zijn morele wil en heeft dit ook aan de mens geopenbaard via de Bijbel (Het Woord van God). God kan in principe ingrijpen in de gebeurtenissen op de wereld, maar doet dat niet altijd. Soms snappen we dan ook niet bij lijden waarom God niet ingegrepen heeft. Aangezien God soeverein is, betekent het Dat God zich aan niemand hoeft te verantwoorden. Het enige wat we kunnen doen is vertrouwen dat God het beter weet. Hij is immers wijzer, liefdevoller en rechtvaardiger dan wij zijn. Het is ook een stuk arrogantie van de mens om te denken het beter te weten dan God.

Gebroken wereld

Toen God alles schiep was het goed. Totdat de mens de zondige neiging heeft geërfd door de zondeval. Door zonde is de relatie van de mens met God verbroken. Door zonde zijn ook onze lichamen niet meer zoals oorspronkelijk bedoeld was. We kunnen ziek worden en gaan uiteindelijk dood. Door onze zondige neigingen zijn onze relaties met andere mensen ook niet altijd goed. De een is agressief, de ander roddelt, weer iemand anders is niet vergevingsgezind, enz. De connectie die Adam en Eva met de dieren hadden, hebben we vandaag de dag ook niet meer. Kortom, de wereld is gebroken.

Geschapen door God

Er zijn gebeurtenissen die binnen de morele wil van God vallen, maar wel de gebrokenheid van de wereld laat zien of van de Gods oorspronkelijke ontwerp afwijken. Zoals mensen die met een fysieke of mentale handicap of een afwijking geboren worden. Het geboren worden met een handicap of afwijking is geen zonde uiteraard, maar o.a. daaraan kunnen we zien dat de mens niet meer zo is als Gods oorspronkelijke design door de zondeval. Dit staat los van of iemand bruikbaar is in Gods Koninkrijk of niet. God kan iedereen gebruiken tot eer van Hem. Het feit dus dat iemand anders is dan Gods oorspronkelijke design betekent nog niet dat God het zo bedoeld heeft. Als je dat beweert, dan zeg je dus feitelijk dat God het ook zo bedoeld heeft dat iemand een handicap of afwijking (lees: ook pedofielen dus) heeft.