De oorsprong van homoseksualiteit

Door de jaren heen zijn er over de oorsprong van homoseksualiteit een aantal theorieën ontstaan:

1) Het is aangeboren
2) De ontwikkeling van het kind (thuissituatie en ervaringen)
3) Het is zelf gekozen
4) Het is veroorzaakt door duivelse geesten

1) Het is aangeboren

Van de bovenstaande theorieën is deze theorie verreweg het populairst. Hier wordt uitgegaan van dat genen of hormonen bepalen of iemand zich aangetrokken voelt door mensen van hetzelfde geslacht.

2) De ontwikkeling van het kind (thuissituatie en ervaringen)

Bij deze theorie wordt ervan uit gegaan dat bijv. de manier waarop het kind is opgevoed door de ouders, de relatie tussen de ouders en de invloed daarvan op de kinderen, of mishandeling tijdens de jeugd, enz. de homoseksuele gevoelens heeft veroorzaakt.

3) Het is zelf gekozen

De gedachte achter deze theorie is dat de persoon in kwestie een bewuste keuze heeft gemaakt om homoseksuele gevoelens te hebben.

4) Het is veroorzaakt door duivelse geesten

Deze theorie is gebaseerd op het geloof dat er een geestelijke wereld bestaat. In deze geestelijke wereld bestaan er engelen, maar ook duivelse geesten (gevallen engelen). De duivelse geesten kunnen mensen fysiek maar ook mentaal beïnvloeden.

Is homoseksualiteit aangeboren?

Bij discussies over homoseksualiteit wordt de theorie van aangeboren vaak genoemd. Wat veel mensen niet weten is dat tot op heden er nog geen consensus is onder de experts (lees: wetenschappers) over de oorsprong van homoseksualiteit. Dit wordt beaamt door verschillende experts zoals de American Psychological Association, homoactiviste en schrijfster Kathy Belge, voorzitter van de wetenschap en technologie vakgroep van Brown University dr. Anne Fausto-Sterling en genetica-expert Sven Bocklandt.

Wat als homoseksualiteit wel aangeboren is?

Stel dat op een dag wordt bewezen dat homoseksualiteit wel is aangeboren, wat betekent dat dan?

In het volgende artikel gaan we hier op in: “Aangezien homoseksualiteit aangeboren is, moet het wel ok zijn“.